Wellbeing

Optimalisatie van de werkplek!

Europa wordt geconfronteerd met een vergrijzende beroepsbevolking die langer moet werken. Dat zorgt voor een grote druk op het sociale stelsel. Problemen, zowel fysiek als psychisch doen zich vaker voor bij ouderen. Daarom ontwikkelt Wellbeing toepassingen voor de werkplek, aangepast op specifieke wensen en behoeften. 

In het project wordt een gezondheidssysteem ontwikkeld om mensen fysiek en mentaal fit te houden. Zijn mensen langer vitaal, dan zijn ze over het algemeen ook meer tevreden met hun werk en leven en daardoor productiever. Het systeem richt zich op vier punten: ergonomie (zithouding), voeding, beweging en stressmanagement, waarvan data wordt gemeten, gegenereerd en gemonitord.

Verbetering van de fysieke en mentale gesteldheid van werknemers levert op den duur minder uitval op. Een betere spierspanning is wellicht voor het beroep zelf niet noodzakelijk, maar wel voor het algemeen welbevinden. Het is niet de bedoeling mensen harder te laten werken, de hoeveelheid waartoe ze in staat zijn is leidend.

 

Projectinformatie

Projectpartners