Mobiserv

Een sociale robot die voor je zorgt

Binnen het Mobiserv project wordt een slimme woonomgeving ontwikkeld om ouderen te ondersteunen in hun dagelijkse leven door middel van een sociale robot, slimme kleding en een slimme sensoren in huis. 

Het doel van Mobiserv is het ontwikkelen en gebruiken van nieuwe technologieën om op een intelligente en gemakkelijk te gebruiken manier het zelfstandig wonen van ouderen zo lang mogelijk te ondersteunen, zowel in hun eigen huis als in de verschillende vormen van zorginstellingen. Deze ondersteuning zal gericht zijn op dagelijkse activiteiten in huis, met name voeding, gezondheid, beweging en veiligheid.

Het project is gebaseerd op inzichten in de interactie tussen ouderen en hun omgeving en de acceptatie van technologie door deze ouderen, zodat de échte behoeften van de eindgebruiker voorop staan. 

Onderzoekers van Smart Homes zijn op dit moment bezig het systeem te evalueren met deze eindgebruikers en hun verzorgers in realistische leefomstandigheden. Zowel het vergaren van de inzichten in de behoeften en wensen, als het evalueren van het uiteindelijke systeem behoren tot de kerntaken van Stichting Smart Homes binnen dit project. 

Mobiserv bestaat uit diverse met elkaar communicerende delen, waaronder een intelligente zelflerende robot met verschillende sensoren, een aanraakscherm, spraakherkenning en spraaksynthese, meerdere optische herkenningseenheden, een vest, shirt en pyjama van intelligent textiel met ingebouwde sensore, om vitale gegevens te meten, en een intelligente domotica infrastructuur.

In het volgende filmpje krijgt u een indruk van de Mobiserv concepten. 

 

Projectinformatie

  • Programma: ICT-2009.7.1 ICT & Ageing

  • Nummer: FP7-248434

  • Looptijd: december 2009 – augustus 2013

  • Bezoek de projectwebsite op www.mobiserv.info

 Projectpartners


Smart Homes werkt in dit project samen met: