Persuasive Agents

Het doel van Persuasive Agents is om energiebesparing in woningen te realiseren door met ‘agent-gebaseerde’ technieken gedragsverandering te bereiken bij mensen. Dit project combineert inzichten van uiteenlopende disciplines zoals van psychologie en technologie.

Mensen krijgen via innovatieve interfaces feedback over hun energie gebruik met de hoop dat men hierdoor hun energieverbruik gaan aanpassen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van:

  • Virtuele “personen” of avatars

  • Verleidende technieken (persuasive technologies)

  • Domotica en slimme meters

Smart Homes probeert in dit project de brug te slaan tussen wetenschappelijk onderzoek en de praktijk. De subsidiegever AgentschapNL verwacht dat de resultaten van EOS LT binnen een periode van 10 jaar ingevoerd kunnen worden. 

Smart Homes werkt in de tussentijd hard om de de technische en ICT-infrastructuur van slimme woningen al geschikt te maken om experimenten met “virtuele personen” doorlopend in de praktijk uit te kunnen voeren. Daarbij wordt gebruik gemaakt van slimme meters op apparaatniveau en woningniveau, maar ook van domotica, die het voor de bewoner eenvoudig mogelijk maakt om bepaalde apparaten uit te schakelen indien gewenst.

 

Projectinformatie

Projectpartners

Smart Homes werkt in dit project samen met: