VictoryaHome 

Niet aanwezig, toch ter plekke

De vrijheid te leven zoals jij dat wilt – dat is de kern van VictoryaHome. Steekwoorden zijn gemoedsrust, plezier, nooit alleen, je verbonden voelen, delen van gevoelens, help de helpers, menselijke zorg, en zorgverlening is weer een hip beroep.

In het VictoryaHome-project worden bestaande technologieën zoals valdetectie, personenalarmering en een slimme pillenbox gecombineerd met nieuwe innovaties zoals een smartphone-app voor familie en vrienden en een video-communicatie-robot in huis.

Deze ‘telepresence robot’ steekt letterlijk zijn nek uit om mensen met elkaar te verbinden. Via een beeldverbinding is deze robot op afstand te besturen, komen familie en vrienden 'virtueel op bezoek' en is er menselijk contact.

Langdurig gebruikersonderzoek

Het doel van VictoryaHome is het daadwerkelijk toepassen van deze nieuwe technologieën en diensten. Binnen een jaar hebben de eerste deelnemers VictoryaHome in huis en vanaf 2015 zullen meer dan 100 mensen in Nederland, Noorwegen, Zweden en Portugal gebruikmaken van VictoryaHome. 
 
Tegelijk wordt er door de projectpartners hard gewerkt aan het integreren van VictoryaHome in de bestaande zorg, om de diensten zo na afloop van het project voort te kunnen blijven zetten.
 
Hieronder een overzicht van VictoryaHome, met slimme apparaten zoals een valdetector, slimme pillenbox en de Giraff in het huis van degene die wat zorg nodig heeft, een smartphone-app voor familie en vrienden om signalen door te krijgen en hierop te kunnen reageren – niet alleen in geval van nood, maar ook gewoon als men behoefte heeft aan een praatje – en de zorgcentrale die kan reageren in echte noodgevallen.

 

Projectinformatie

  • Programma: AAL JP - ICT-based solutions for management of daily life activities of older adults at home

  • Looptijd: april 2013 – maart 2016

  • Bezoek de projectwebsite: www.victoryahome.eu

 
 Projectpartners

Smart Homes werkt in dit project samen met: