LIV_IN

LIVING INNOVATION (LIV_IN) is een nieuw initiatief dat verantwoorde, slimme Smart Home oplossingen wil ontwikkelen die sociale problemen tegengaan en antwoord geven op sociale en belangrijke trends. Voor de eerste keer ontwikkelen industrie koplopers, samen met de belangrijkste gebruikers, door middel van co-creatie processen nieuwe oplossingen die passen bij de gebruikersbehoefte en invloed hebben op gemeenschappelijke creativiteit om nieuwe business mogelijkheden te ontdekken. 

Het project wordt gefinancieerd door het Europese Commissie Horzion 2020 Programma en creeërt twee kansen:

  1. LIVING INNOVATION geeft hoofdgebruikers en burgers de kans om betrokken te zijn in het ontwerpen van de technologie die hun toekomst vorm zal geven. 

  2. LIVING INNOVATION geeft de industrie de mogelijkheid om direct te antwoorden op de veranderingen en behoeften van de gebruikers en de maatschappij. 

Door deze werkwijze probeert het initiatief te demonsteren aan de industrie en het publiek wat Responsible Innovation is, en hoe burgers betrokken kunnen raken in het ontwikkelen van innovaties. Andere industrieën zullen ook gebruik kunnen maken van de uitkomsten van het project door middel van mens-centrale and gebruikers-gestuurde, verantwoorde innovatie. De industrie en de burgers kunnen profiteren van innovatie door de gebruikers direct te betrekken en samen te werken.

LIVING INNOVATION wordt gecoördineerd door het Institute for Managing Sustainability in Vienna University of Economics and Business. Het project bestaat uit 14 partners uit 10 Europese landen, waaronder negen bedrijven die leiden in gebieden van Smart Homes en Smart Health. 

 

Project Informatie

Project partners

Smart Homes werkt in dit project samen met: