ActiveAdvise

Beleidsvormingondersteuning voor zelfstandig wonen

Het ActiveAdvice project heeft als doel het opzetten van een Europees breed, adviserend en besluitvorming ondersteunende omgeving. Deze omgeving wordt gebaseerd op een uitgebreid ICT-netwerk om zo een breed scala aan nieuwe beschikbare AAL diensten en technologieën te laten zien. Deze worden vervolgens opgeslagen in een intelligente AAL Product & Service Cloud en aangeboden op regionaal, nationaal en internationaal niveau. zijn

Er zijn drie belangrijke doelgroepen: consumenten, het bedrijfsleven en de overheid. De eerste doelgroep van deze omgeving zijn de eindgebruikers van AAL technologieën en diensten zoals oudere volwassenen en hun familieleden. De eindgebruikers als primaire doelgroep kunnen gebruik maken van de beschikbare Active Advies Applicaties om persoonlijke gebruikersdata te genereren. Hierbij kunt u denken aan het delen van eigen ervaringen zoals recensies, het beoordelen van oplossingen of mobiele diensten en feedback over de inhoud van de database zelf via de website www.project.activeadvice.eu. Gebruikers krijgen effectief op deze manier een belangrijke digitale AAL adviseurs rol en maken zo zelf onderdeel uit van het besluitvorming ondersteunende netwerk. Alle diensten worden daarom ook afgestemd op de behoefte en wensen van ouderen als ook mensen met een beperking. Daarnaast voorziet de ActiveAdvice omgeving ook in services voor bedrijven, waardoor ze individuele AAL oplossingen kunnen creëren, presenteren en verkopen op een manier die is afgestemd op de wensen en behoeften van ouderen en hun familie. De services zijn tevens gericht op het ondersteunen van nieuwe ondernemingen maar ook overheidsinstanties, zoals stadsbesturen die het beleid bepalen en diensten leveren op het gebied van gezondheidszorg.

Om voor een kwaliteitsstandaard te zorgen tussen professionals, wordt een speciale training opgezet en aangeboden binnen het ActiveAdvice project. Professionals van bedrijven en overheidsinstanties die deelnemen aan de training, word de titel verleend van Geautoriseerde Active Advisor met een bijbehorend certificaat van netwerk-lidmaatschap dat toegang bied tot de Intelligent AAL Product & Service Cloud. In tegenstelling tot andere cursussen die beschikbaar zijn op het gebied van AAL, omvat de ActiveAdvice training niet alleen stof over wet en regelgeving of enkel toelichting over specifieke AAL sectoren, maar geeft het bedrijven en overheden de mogelijkheid om effectief gebruik maken van de ActiveAdvice omgeving als Geautoriseerde Active Advisor.

 

Project Informatie

  • Programma: AAL
  • Looptijd: april 2016 - juli 2018
  • Smart Homes contactpersoon: Ad van Berlo
  • Projectwebsite: project.activeadvice.eu

Project partners

Smart Homes werkt in dit project samen met: