Kan AI ons helpen om vroegtijdige dementie te ontdekken? Mechion probeert het uit!

Thursday 5 March 2020

Binnen het Europese project SEAS2Grow helpen wij ondernemers uit Nederland, Frankrijk, Engeland en Belgïe om hun gezondheidsinnovatie voor de ouderenzorg te verbeteren en te implementeren. Samen met geriatrische hulpverleners van tanteLouise probeerden wij samen de mogelijkheden in kaart te brengen voor het Engelse bedrijf Mechion.  


Het apparaat IRIS dat het bedrijf Mechion heeft ontwikkeld is in staat om vroege symptomen van dementie te ontdekken en te traceren. Het is een passief monitoringsapparaat dat agressie, agitatie, verwarring, woede, blijheid en verdriet detecteert door middel van gezichtsherkenning.  Het geeft vervolgens rapporten op uw telefoon, laptop, tablet, PC of smart TV. Deze rapporten bestaan o.a. uit een tijdlijn over het gedrag, algemene statistieken of een filter voor bepaalde eigenschappen.

Maar zijn er nog andere aspecten nodig om dementie vroegtijdig te detecteren? Zijn er speciale zaken waar de ondernemer nog rekening mee moet houden? Dit soort vragen besproken in een twee uur durende co-creatie sessie.