Participanten

Onze Participanten


Op deze pagina vindt u meer informatie over de organisaties die participeren in De Slimste Woning van Nederland. De nieuwste producten en diensten van deze organisaties zijn te bezichtigen en ervaren in onze demonstratiewoning. Er is ook een pagina met een compact overzicht van deze participanten en sponsoren.

 
 

Subsidieverstrekkers

 

 
 

Hoofdsponsoren
 


Nationale Nederlanden - www.nn.nl
Mextal
- www.mextal.nl


Hager - www.hager.nl


Het hart van de Slimste Woning

Als u de Slimste Woning bezoekt, treft u diverse toepassingen en mooie producten van allerlei verschillende fabrikanten aan. Misschien op het eerste oog minder zichtbaar, maar fabrikant Hager bevindt zich in het hart van de Slimste Woning. Hager verzorgt de energiedistributie in de technische ruimte, waar vandaan alle voorzieningen de woning binnenkomen, en de gehele infrastructuur die ervoor zorgt dat energie, data, telefonie, radio/tv en huisautomatisering op de plek van bestemming komen, om er in de leefruimtes van te genieten. Hager ontrolt een visie, waarin domotica geen product of ‘gadget’ is, maar een totaaloplossing voor comfortabel, veilig en energiezuinig wonen. Een basisinfrastructuur is een onmisbaar onderdeel van die totaaloplossing. Ongeacht welke producten en toepassingen u voor uw woning kiest, van ongeacht welke fabrikant, het is dan ook noodzaak om eerst te kiezen voor een goede basisinfrastructuur.

 


TKH GROUP - www.tkhgroup.com
Isolectra bv - www.isolectra.nl
Intronics b.v. - www.intronics.nl

Innovatief Wonen
In toenemende mate willen wij zo lang mogelijk zelfstandig wonen, op een comfortabele, veilige en efficiënte wijze. In De Slimste Woning van Nederland is te zien en beleven welke -veelal technologische- oplossingen er zijn die dat mogelijk kunnen maken. Mede met dank aan de TKH-groep. De ondernemingen van de TKH-groep bieden een keur aan ‘Smart Homes’-oplossingen. Het gaat daarbij om innovaties en noviteiten die het plezierig wonen en werken stimuleren. Zo biedt de TKH Group:
- Zorgdiensten, het Realive®-concept
- Domotica ofwel woningautomatisering
- Home network

 

 

Keller Keukens - www.kellerkeukens.nl
Design, comfort, functionaliteit en kwaliteit; begrippen die al meer dan zeventig jaar horen bij Keller Keukens. Met het Red, Black en Gold Label programma beschikt Keller over een serie exclusieve topkeukens die tot in detail uiterst goed zijn doordacht. Geen wonder dus dat de keuken van juist dít bedrijf te zien is in “De Slimste Woning van Nederland”.

Met de Keller Vision wordt de keuken een multifunctionele werkplek
Keller Vision is er van overtuigd dat een keuken steeds meer zal veranderen in een multifunctionele ruimte. Ook zullen de keuken en de woonkamer steeds meer in elkaar geïntegreerd worden. Dit is te zien in De Slimste Woning van Nederland. Zo is de keuken van De Slimste Woning van Nederland uitgerust met de ‘Keller Vision’. Hiermee kunt u tijdens het koken een recept opgezocht worden op Internet. Of er kan televisie gekeken worden onder de afwas. De Keller Vision maakt de keuken als het ware tot een multifunctionele werkplek.

 

 

De Meeuw - www.demeeuw.com
Vanaf het begin is De Meeuw al betrokken bij De Slimste Woning van Smart Homes. De Meeuw heeft de huisvesting geleverd voor deze innovatieve woning. Middels deze woning wil De Meeuw benadrukken dat ze voorop loopt in de markt en innovatie hoog in het vaandel staat. De Slimste Woning van Nederland stond eerder in Tilburg, Almere, Duiven, Heerlen, Dokkum en Amsterdam. Dit is mede mogelijk gemaakt door de flexibiliteit en verplaatsbaarheid van het bouwsysteem van De Meeuw, waardoor de woning eenvoudig opgepakt kan worden en op een andere locatie weer wordt opgebouwd.
 


Sponsoren

 
 

 
ABB Benelux - www.abb.nl

ABB Benelux is de lokale vertegenwoordiging van het wereldomvattende ABB-concern. Wij zijn marktleider op de gebieden energie- en automatiseringstechnologie en helpen nutsbedrijven, industriële klanten en eindgebruikers hun prestaties te verbeteren terwijl tegelijkertijd de gevolgen voor het milieu afnemen.

 

Abet Laminati - www.abet.nl

Abet Laminati begon eind jaren '50 met de productie van decoratief hogedruklaminaat. In 1962 werd het eerste buitenlandse filiaal geopend; de Nederlandse vestiging werd begin jaren '80 geopend. Het hoge druk laminaat, ooit beschouwd als louter imitatie materiaal, is door jarenlange nauwgezette research uitgegroeid tot een hoogwaardig esthetisch en technologisch product. Het decoratieve "HPL Print" laminaat van Abet Laminatie heeft zich ontwikkeld tot een multifunctioneel laminaat dat voor talloze toepassingen kan worden aangewend.


 
 


AMX - www.amx.com

De hardware- en software oplossingen van AMX vereenvoudigen de manier waarop wij mensen omgaan met techniek. Met steeds meer techniek om ons heen biedt AMX middels modulaire systemen de oplossing om deze complexiteit met touchscreens, afstandsbedieningen en knoppenpanelen eenvoudig te besturen en via het netwerk te beheren. In de slimste woning verzorgt AMX de bediening van Verlichting, Intercom, Bewaking, Telefoon, Radio, TV, iPod en Computer middels diverse touchscreens in de wand. Enkele touchscreens kunnen zelfs draadloos worden gebruikt. Door middel van een gebruiksvriendelijke touchscreen-bediening kan de gebruiker verschillende disciplines in de woning bedienen zonder hiervoor een gebruikshandleiding te hoeven lezen. Daarnaast zorgt het AMX systeem voor de distributie van alle audio-, video- en besturingsignalen door de woning heen. Hierbij wordt gedistribueerd over een enkele CAT5 kabel die zeer eenvoudig is te installeren.

 

ASB-Security - www.asb.nl

De participatie van ASB-Security in de Slimste Woning bestaat uit de inbreng van het  concept: de ccsMuSDO®. Deze nieuwe apparatuur fungeert als -functioneel platform voor Inbraakbeveiliging, Toegangscontrole en domotica in combinatie met een geïntegreerde transmissiemodule voor alarmering, camerabeelden en elektronisch betaalverkeer. Het ISDN MuSDO concept is in Nederland een begrip voor technische innovatie, betrouwbaarheid en efficiëntie. Als Multifunctionele Security Data Overdrager (MuSDO) zijn er in de achterliggende jaren tienduizenden eenheden in verschillende vormen en toepassingen in de markt gezet. De ervaringen met conventioneel pakketgeschakelde netwerken opgedaan in deze achterliggende periode, staan borg voor de functionaliteit en betrouwbaarheid van de nieuwste generatie ccsMuSDO®. Nu echter op basis van ICT en IP technologie en koppelingen op xDSL, IP-VPN, GPRS en soortgelijke breedbandtechnologieën, al dan niet draadloos. De ccsMuSDO® configuratie zoals die in de Slimste Woning is geïnstalleerd, bestaat naast het centrale platform uit een 4tal rookdetectie melders en een mistgenerator. 

 
 


Berbel - www.berbel.de

De Slimste Woning van Nederland is uitgerust met een Berbel eilandafzuigkap. Het Berbel aero performance systeem is gebaseerd op de natuurwetten. Indien je de aangezogen lucht via een smalle opening aanzuigt, versnel je de luchtloop; en zorg je er tevens voor dat de lucht een paar keer boogvormig wordt gedraaid tijdens de versnelde aanzuiging. Zo bereik je dat de zware delen die zich in de aangezogen lucht bevinden, door middel van centrifugaal, of middelpunt vliedende kracht uit de lucht worden geslingerd en dat maakt nu het verschil met traditionele afzuigkappen. De lucht wordt zonder weerstand (want er bevinden zich geen vetfilters in de afzuigkap) aangezogen. De aldus geschoonde lucht (nagenoeg geheel ontdaan van vetdeeltjes, ongeveer 97% wordt opgevangen) wordt vervolgens naar buiten afgevoerd. Geen weerstand betekent nagenoeg geen geluid en een optimale benutting van de motorcapaciteit. Berbel is onderdeel van Wavedesign.

 

 

Besam - www.besam.nl

In De Slimste Woning van Nederland is ‘De Besam SW100’ aangebracht. Dankzij de geavanceerde elektrotechniek is dit een bijzonder slim apparaat. DE SW100 is veilig, betrouwbaar en muisstil. Hierdoor is de SW100 de ideale oplossing voor binnendeur toepassingen in zorgcentra, appartementencomplexen en overige openbare gebouwen waar toegankelijkheid en comfort van groot belang zijn. De automaat is toepasbaar op zowel nieuwe als bestaande binnen- en buitendeuren. En biedt de “helpende hand” om gemakkelijk binnen en buiten te komen; zowel voor enkele als dubbele deuren. De bediening kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Zo kan de deur met een elleboogschakelaar worden geopend, maar kan er ook worden gekozen voor een draadloze afstandsbediening of de (al aanwezige) omgevingsbesturing. Bij stroomuitval is de deur handmatig opnieuw te openen. Combinaties met elektrische sloten,motorcilinders, aansluiting op brandmelder en intercom zijn eenvoudig te verwezenlijken. 


Brink Climate Systems - www.BRINKairforlife.nl

Brink Climate Systems streeft er naar om comfort en gezondheid in woningen, kantoren of bedrijfspanden te creëren. Met onze oplossingen op het gebied van ventilatie, verwarming, koeling en warmwaterbereiding bereiken wij dit. Dit doen wij door onze kennis toe te passen en met u mee te denken over complexe installatievragen. Met onze afdeling Brink Customize kunnen wij u vanaf het ontwikkeltraject tot aan het inregelen van de toestellen begeleiden met onze specifieke kennis zodat uw gestelde doelen behaald worden en voldoen aan gestelde normen in de wet.


 


Elbo Technology - www.elbotechnology.nl

In de visie van Elbo Technology is een hoogwaardig product zeker belangrijk, maar doordachte dienstverlening is nét zo belangrijk. Elbo biedt integrale oplossingen voor Communicatie, Comfort en Beveiliging. Dit is onder meer zichtbaar in De Slimste Woning. In de nieuwe systemen is IP de rode draad. Één protocol betekent voor uw woongebouw duidelijkheid in communicatie en vrijheid in keuzes. Zo introduceert Elbo Ipervoice; het nieuwe IP toegangsbeheersysteem van Urmet dat deurcommunicatie, toegangscontrole en videobewaking integreert tot één geheel. Dit systeem biedt extra mogelijkheden zoals: beheer van namen, elektronische sleutels en van onderhoud, zowel lokaal als op afstand.Integratie van extramurale zorgoproep en toegangsautomatisering (dit is overigens niet in de slimste woning aangebracht).

 
 
Gyproc Metal Stud - www.gyproc.nl

Gyproc Metal Stud® is een begrip als het gaat om wand- en plafondsystemen op basis van gipsplaten. Maar ook voor innovatieve oplossingen met betrekking tot akoestiek, brandwerendheid, warmte-isolatie en complete renovatie-oplossingen vindt u bij Gyproc altijd een passend antwoord.

 

Kleur mijn Interieur - www.kleurmijninterieur.nl

Kleur mijn Interieur is al ruim 50 jaar de grootste behang speciaalzaak van Eindhoven en omstreken. Het bedrijf beschikt over honderden behangboeken met duizenden behang dessins, de grootste collectie plakplastic, interieurstickers, verf & lak en nog veel meer voor uw interieur. 


 
 
Mat afbouw - www.matafbouw.nl

Mat afbouw is al jaren actief in de uitvoering van de meest uiteenlopende afbouwactiviteiten, maar ook in het ontwikkelen en toepassen van van nieuwe technieken in die afbouw. De Slimste Woning van Nederland is uitgerust met twee verwarmingsystemen, onzichtbaar weggewerkt in het afbouwpakket van Mat. Enerzijds het active warmte-systeem, waar door middel van zwakstroom een “rubber”-mat onder spanning wordt gebracht, waardoor deze opwarmt. Deze warmte wordt overgedragen aan de gipskartonplaat, die vervolgens de warmte afstaat aan zijn omgeving. Anderzijds is daar het comfortplafond. Een laag-temperatuur-verwarming-systeem (ltv) weggewerkt in de gipsplaat, gebaseerd op het principe van stralingswarmte. Mooie van dit systeem is dat het in de zomer middels dezelfde infrastructuur de gelegenheid bied om comfortabel te koelen. Daarnaast brengt Mat het recent op de mart geïntroduceerde Cabel Stud systeem aan. In een handomdraai wordt bekabeling van nieuwe of aangepaste installaties aangebracht. Zonder te slopen, zonder stof en zonder afval.

 

Meutzner Licht Design - www.meutznerlichtdesign.nl

Onze inbreng in De Slimste Woning van Nederland is het ontwikkelen van een passend lichtconcept en het adviseren van de licht- en verlichtingsinstallatie voor de nieuwe Smart Homes. Tot op heden hebben wij een lichtconcept + Voorontwerp vervaardigd.MSI - aio.msi.com
Op zoek naar een betrouwbaar computersysteem wat niet alleen zuinig is in gebruik, maar ook nog eens ruimtebesparend is? Dan zijn de All-in-One PC’s van MSI de oplossing . In de afgelopen 25 jaar heeft MSI zich altijd gericht op de twee kernwaardes “Innovation” en “Style”. Dit zorgt ervoor dat de krachtige All-in-One PC’s van MSI van degelijke kwaliteit zijn, innovatieve technologieën bevatten, een fraai uiterlijk hebben en in alle situaties gebruikt  kunnen worden.

 
 
Nieuwenhuizen Natuursteen - www.nnbv.nl

Een vloer is de basis van ieder interieur. Hiermee creëert u de gewenste sfeer in en om het huis. Nieuwenhuizen Natuursteen biedt een uitgebreid tegelassortiment in allerlei kleuren en afmetingen. Dus of u nu van modern houdt of juist van klassiek, rustiek of bourgondisch: wij hebben voor iedere smaak een natuurstenen vloer!


 

Simac - www.simac.com

Simac levert in de Benelux een compleet dienstenpakket op het gebied van ICT-infrastructuren: consultancy, systeem- en netwerkintegratie, projectmanagement, facility management, managed services, onderhoud, detachering en productlevering. Simac Zorg is gespecialiseerd in oplossingen voor de care-markt. Simac ziet de tevredenheid van de eindgebruiker van onze oplossingen als maatgevend voor onze produkten en diensten. 

  • Vicasa: een zelf ontwikkeld platform voor multimediale toepassingen zoals beeldcommunicatie, domotica en alarmering, comfort-, veiligheids- en gemaksdiensten en entertainment. Laagdrempelig in gebruik, gebaseerd op open standaarden en zodoende integreerbaar met produkten van derde partijen.

  • Telefoniesystemen op basis van VoIP en/of IP-Dect, aangevuld met verpleegoproep- en alarmeringssystemen.
  • ICT-infrastructuren en kantoorautomatisering.

Alle genoemde oplossingen worden, indien gewenst, door Simac projectmatig geïmplementeerd, volledig onderhouden en in beheer genomen.

 

 
 


Solatube - www.solatube.com

De Solatube® daglichtsystemen zijn bedacht door twee Australiërs, die wel meer licht in huis wilden hebben, maar niet de warmte. Het eerste Tubular Daylighting Device werd ontworpen om met een minimale dakopening en een superreflecterende buis het licht naar binnen te brengen. Het was direct een groot succes in Australië. De uitvinding is vervolgens door Solatube International (VS) overgenomen, die sindsdien werkt aan productontwikkeling. De reflectiewaarde van het materiaal aan de binnenzijde van de lichtbuis, de meest essentiële producteigenschap is inmiddels opgelopen tot 99,7%. Een speciaal materiaal, bestaande uit 112 laagjes reflecterende folie, bekleedt de buis en zorgt ervoor dat het licht optimaal benut wordt. Ook de lichtkoepel op het dak is verbeterd: een speciaal systeem van ringen aan de binnenzijde vergroot het oppervlak dat licht opvangt én zorgt dat laag-invallend daglicht de lichtbuis wordt ingebogen. Solatube International blijft trouw aan de uitgangspunten: een minimale dakdoorvoer, een eenvoudige installatie zodat het overal kan worden toegepast en een duurzame kwaliteit. De producten worden 10 jaar gegarandeerd, maar de levensduur is veel langer. Het product bevat geen bewegende onderdelen en heeft geen onderhoud nodig.

 

Summit -
www.summit-interior.nl


 

Topdeck -
www.topdeckbuitenvloeren.nl

Een prachtige buitenvloer die tegen een stootje kan. Met het uiterlijk van hout, maar zónder de nadelen ervan. Topdeck Buitenvloeren worden niet glad, zijn nagenoeg onderhoudsvrij en hebben een zeer lange levensduur. 

 
 
Tunstall - www.tunstall.nl
Tunstall Telehealthcare systemen zijn onmisbaar bij het behoud van onafhankelijkheid van ouderen en mensen met langdurige zorg, ongeacht hun leefomgeving. Wij stellen hen in staat gezondheid en welzijn te managen


 


VELUX - www.velux.nl

VELUX zorgt voor een aangenamere leefomgeving onder het dak, door deze te voorzien van daglicht en frisse lucht. Naast een ruim aanbod van dakvensters en daglichtsystemen voor hellende daken, biedt VELUX tevens oplossingen voor platte daken. Het assortiment van VELUX bestaat bovendien uit vele typen raamdecoratie, buitenzonweringen, rolluiken, op afstand bedienbare producten (zie: io-homecontrol®) en producten aangestuurd door zonne-energie. Ontdek de intelligente toepassingen van io-homecontrol®. Met één druk op de knop de dakvensters open, het zonnescherm uit, de lampen dimmen of de airco aan. Dat is de wereld van io-homecontrol. Maak kennis met de unieke en comfortabele toepassingen van io-homecontrol. VELUX bezit productievestigingen in tien landen, verkoopmaatschappijen in bijna veertig landen en is één van de sterkste merken in de wereldwijde sector bouwmaterialen. Producten van VELUX zijn in vrijwel de gehele wereld verkrijgbaar. VELUX Nederland B.V. is een volledig autonome dochteronderneming van de VELUX Group, onderdeel van de VKR Holding A/S (Denemarken). Bij de VELUX Group zijn meer dan 10.000 medewerkers werkzaam. 
VIERTRON - www.viertron.nl
Viertron is een bedrijf met de wortels diep in de import van kwalitatieve AV apparatuur. Sinds 1977 wordt een select gamma gevoerd van zeer exclusieve HiFi en AV producten, zodat aan de doelstelling – betere weergave van beeld en geluid in de huiskamer en publieke ruimten – gestand kan worden gedaan. In een sterk veranderende markt, waarin techniek een grote rol speelt, is het zaak om continu bij te blijven en in te spelen op mogelijke toekomstige ontwikkelingen. Viertron kijkt hierin vooruit en zal altijd proberen systemen zo te adviseren dat ook de komende ontwikkelingen zijn afgezekerd.
 


Deelnemers

 

 


Auping - www.auping.nl

Koninklijke Auping bv is het grootste zelfstandige Nederlands beddenbedrijf, met vestigingen in diverse Europese landen, zoals België, Denemarken en Spanje. Auping begon 120 jaar geleden als smederij in Deventer en specialiseerde zich al snel in spiraalbodems. Later kwamen daar matrassen en boxsprings bij. Zo ontwikkelde Auping zich tot de slaapspecialist en marktleider in Nederland. 


 


Beam - www.stofzuigers.com

Beam centraal stofzuigsystemen is reeds sinds 1992 importeur en distributeur van Electrolux centrale stofzuigsystemen in de Benelux. Electrolux is wereldleider in het ontwikkelen en produceren van stofzuigers, zowel voor particuliere consumenten als professionals. Door middel van een centraal stofzuigsysteem kunt u uw pand geheel stofvrij maken. Het opgezogen fijnstof en de geurtjes worden immers naar buiten geblazen, terwijl de grotere deeltjes opgevangen worden in een Antibacteriele container onder de motorunit. Hierdoor is het centraal stofzuigsysteem uitermate geschikt voor mensen met astma, allergieën en andere aandoeningen aan de luchtwegen. Omdat de motorunit van het centraal stofzuigsysteem stationair is, gebruikt u tijdens het stofzuigen alleen de lichtgewicht stofzuigerslang. Door eenvoudigweg de stofzuigerslang in de vacuümaansluiting te steken, kan de motorunit geactiveerd worden en kan men beginnen met stofzuigen.

 
Berkvens - www.berkvens.nl

Berkvens legt zich toe op de ontwikkeling, fabricage, verkoop, transport en montage van binnendeuren, binnendeurkozijnen en schuifdeursystemen voor de woning- en utiliteitsbouw. Het Nederlandse bedrijf werd opgericht in 1948 en is inmiddels uitgegroeid tot een zelfstandig familiebedrijf met circa 430 werknemers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Someren (NL). Tevens zijn hier drie moderne productie-plants gevestigd.

 
Jos van den Bersselaar Constructie - www.bersselaar.com

Jos van den Bersselaar Constructie BV is een zelfstandig staalbouwbedrijf. Gespecialiseerd in lichte constructies voor uiteenlopende toepassingen en met een hoog afwerkingsniveau. Producten als trappen, balustrades, luifels, geluidsschermen en brugleuningen vinden al 50 jaar hun weg naar klanten uit de Infra- en utiliteitsbouw, industrie en afvalwater.
Design8 - www.design8.eu
De slimme bewoner maakt van zijn idee of behoefte een tastbaar product met de 3D
Ontwerpoplossingen en 3D Printers van Design8 bv. Design8 heeft meer dan 15 jaar ervaring in 3D CAD (ontwerpen via de computer) en biedt u 3D software voor de conceptuele fase van uw ontwerp. De software zorgt ervoor dat u het idee in uw hoofd kunt omzetten in 3D en het zodoende kunt presenteren, evalueren en 3D printen. Voor elk soort ontwerp kan Design8 u een passende ontwerpoplossing bieden.
 
 

E&B Engineering en Bouwbegeleiding - www.eb-bv.nl 

Het gebruik van windturbines voor privégebruik staat nog in de kinderschoenen, maar de mogelijkheden voor windenergie zijn groot, zeker als subsidies mogelijk zijn. Om bezoekers te attenderen op de mogelijkheden van windenergie is op de Slimste Woning van Nederland een kleine windturbine geplaatst. Deze windmolen levert samen met de zonnepanelen energie voor de accu van de elektrische fiets. De windturbine is beschikbaar gesteld door E&B Beheer B.V. 

  


Forbo - www.forbo.nl

Forbo is een voorstander van duurzaam bouwen en draagt hier met haar linoleum vloerbedekking een steentje aan bij. Door het gebruik van duurzame en hernieuwbare materialen wordt de zorg om het milieu in acht genomen. 
Forest - www.forestgroup.nl
Forest Group Nederland BV is dè specialist in de ontwikkeling, productie en levering van innovatieve gordijnrailsystemen. De Forest Shuttle® is een uniek 24Volt gemotoriseerd gordijnsysteem dat middels “plug and play” met verschillende Domotica systemen kan communiceren. Het systeem kan naast met een afstandbediening ook met een lichte handbeweging in werking worden gezet. Ook nieuw van Forest is een 220Volt gemotoriseerd vouwgordijn systeem, de BCS®. Dit systeem kan tot 24 kg gewicht optrekken middels een buismotor.

 

Gelderland - www.gelderlandgroep.com

Gelderland staat voor ingetogen en tijdloos design, Young meubelen voor een vlotte en casual uitstraling. ArX is licht klassiek met barokke belijning en Luna, een collectie gestoffeerde bedden. Alle producten worden door ervaren vakmensen met een grote liefde voor het meubelvak met de hand vervaardigd in Culemborg. De centrale showroom is hier ook gevestigd en biedt de mogelijkheid om de totale collectie “life” te bekijken.

 

Kilian Water - www.kilianwater.nl

Kilian Water is een adviesbureau in verstandig omgaan met water. Kenmerkend voor de aanpak van Kilian water met betrekking tot adviseren en ontwerpen is de volgende: Het te ontwerpen systeem wordt vanuit de kant van de gebruiker vormgegeven, niet vanaf de kant van aanbod/leveranciers. Zodoende staat Kilian Water voor systemen op maat, een huis of gebouw is een maatpak voor een regenwatersysteem, een huis en een tuin zijn dat voor een helofytenfilter waarin afvalwater gezuiverd kan worden. 

 

Lander - www.lander.nl
Keramische gevelbekleding en dakpannen. Sinds de oprichting in 1984 heeft LANDER een veelzijdig gamma aan innovatieve producten ontwikkeld, waarmee u kwalitatief en onderscheidend kunt bouwen. 

 

NXP - www.nxp.com

NXP is a leading semiconductor company founded by Philips more than 50 years ago. Headquartered in Europe, the company has about 29,000 employees working in more than 30 countries and posted sales of USD 5.4 billion (including the Mobile & Personal business) in 2008. NXP creates semiconductors, system solutions and software that deliver better sensory experiences in TVs, set-top boxes, identification applications, mobile phones, cars and a wide range of other electronic devices

 

O. De Leeuw Groentechniek - www.odeleeuwgroentechniek.nl

O. De Leeuw Groentechniek is Importeur van Bos- Tuin- en Parkmachines en lid van de O. De Leeuw Groep. O. de Leeuw is ondernemer sinds 1810 en voert al meer dan 100 jaar het predikaat hofleverancier. Een van de productgroepen die we exclusief voor Nederland importeren is de groep WIPER ROBOTMAAIERS. De mogelijkheden van deze machines passen naar ons idee uitstekend in het concept van De Slimste Woning. Met een volautomatische Wiper maairobot kunt u moeiteloos, veilig, milieuvriendelijk en stil uw gazon kort, mooi en gezond houden.

 

Quooker - www.quooker.com
 
 
 
Stiebel Eltron - www.stiebel-eltron.nl 

Stiebel Eltron participeert met een lucht/water warmtepomp (WPL Cool) in de Slimste Woning van Nederland. Door de buitenlucht als energiebron te gebruiken, kan de WPL Cool de woning verwarmen via het aanwezige laag temperatuursysteem en is het systeem geschikt voor het realiseren van warm tapwater. Ook zorgt de WPL Cool via hetzelfde laag temperatuursysteem, in de zomerperiode, voor comfort in de vorm van “top”koeling in de ruimtes. Stiebel Eltron voldoet met dit concept op dit moment al aan de steeds groter wordende vraag naar een integrale benadering van leefklimaat en comfort met domotica. Hierdoor gaat u de toekomstige standaard nu al ervaren en beleven.  


Van Tilburg, Ibelings, von Behr - www.tibarchitecten.nl
Vescom - www.vescom.com
Vescom ontwikkelt, produceert en distribueert hoogwaardige interieurproducten voor de internationale projectmarkt: wandbekleding, meubelbekleding en gordijnstoffen. In de Slimste woning verzorgen zij de wandbekleding en de gordijnen. Vescom staat voor kwaliteit. In techniek, vormgeving en service. Onderscheidende ontwerpen en duurzame materialen vormen de basis van de collecties. Vescom biedt collecties waarbinnen duurzame keuzes gemaakt kunnen worden. Echter, verantwoord ondernemen gaat voor Vescom verder dan slechts het realiseren van kwalitatief hoogwaardige en duurzame producten. Vescom produceert met een minimale belasting van het milieu en kiest bewust voor een gescheiden en gecontroleerde afvoer van reststoffen.


 

Weru - www.weru.nl

In De Slimste Woning van Nederland hebben wij Classico ramen, een Linea voordeur en de ExtraTherm 1.2 isolerende beglazing geleverd en gemonteerd.