Comfort & Entertainment

Domotica als lifestyle


Domotica wordt meer en meer als echte lifestyle gezien. Er wordt steeds vaker een aangename, comfortabele en veilige woonomgeving gecreëerd door middel van woningautomatisering en slim wonen.

Denk bijvoorbeeld aan de fulltime werkende tweeverdieners. In hun drukke bestaan kunnen technologische oplossingen uitkomst brengen. Na een drukke werkdag is het aangenaam thuiskomen zodra u bij uw huis arriveert en de verlichting is aan en je favouriete muziek klinkt uit de luidsprekers.

Maar ook de groep 50 tot 65 jarigen is gebaat bij domotica. Zij zijn de doelgroep die vaak wat te besteden heeft, hetgeen steeds vaker wordt uitgegeven aan slimme producten en toepassingen in de woning.

Enkele voorbeelden van domotica-toepassingen:
 

  • Uw woning in de nachtstand. Als de bewoner wil slapen kan de woning met één knop in de nachtstand gezet worden. Alle apparatuur in de stand-by stand, verlichting en verwarming worden dan uigeschakeld. Het inbraakalarmsysteem schakelt zich in. Als de knop weer naar de dagstand wordt teruggezet, krijgt u precies de gewenste sfeer qua licht, warmte die bij uw situatie past.

  • Middels een geprogrammeerd systeem kunt u uw huis een bewoonde indruk geven als u op reis bent. Op van tevoren geprogrammeerde tijden gaan er in verschillende vertrekken de lampen aan en de gordijnen dicht of open. Een goed uitgekiend lichtprogramma kan zelfs bepaalde scenario's in uw huis simuleren.