Slimste Woning podium voor Gildedagen

Laatste nieuws

  05 juni 2017

  Slimste Woning podium voor Gildedagen

  De Slimste Woning van Nederland, platform voor innovatie en vernieuwing diende op pinkstermaandag samen met het Evoluon als decor voor een oude traditie: de Kringgildedag Kempenland. Meer dan vijftig gildes uit omgeving Brabant deden mee aan de wedstrijd. Zoals het Eindhovens Dagblad stelt kampen de verenigingen met vergrijzing. Een gelegenheid bij uitstek dus voor de gildes (en bezoekers) om kennis te maken met domotica en slim wonen in De Slimste Woning van Nederland.

  Interesse
  “Mensen zijn vaak nog onbekend met nieuwe technologie, maar dat betekent niet dat er geen interesse is”, stelt Corien van Berlo, algemeen directeur van Smart Homes. “Dat bewijst zo’n dag als deze wel. Ondanks dat de focus absoluut niet ligt op onze woning maar op de gilde wedstrijden, is er veel aandacht en vooral nieuwsgierigheid. Mensen staan er open voor, dat merk je. Dat bewijst zich ook door de aanmeldingen die we binnen krijgen om mee te helpen in gebruikersonderzoek.” Aldus Van Berlo.

  Gebruikersonderzoek
  In verschillende Europese onderzoeksprojecten houdt Smart Homes zich bezig met gebruikersonderzoek. Dat kan gaan om het testen van technologie maar ook om gesprekken, focusgroepen, vragenlijsten etc. Input van de daadwerkelijke eindgebruiker is daarbij essentieel. Wilt u ook bijdragen aan de ‘toekomst’? Neem dan contact op met Smart Homes en word testpersoon.