Consyst & Tante Louise winnen Smart Homes Award 2016 met ‘uitstekende samenwerking’

Laatste nieuws

  16 november 2016

  Consyst & Tante Louise winnen Smart Homes Award 2016 met ‘uitstekende samenwerking’

  “Twee heel verschillende projecten maar qua beoordeling ligt het dicht bij elkaar”, vertelt juryvoorzitter Dick Glaser. Alhoewel de overwinning nipt is volgens de heren, is de jury, bestaande uit Dick Glaser, Mike Drost en Henri Smits, unaniem: Consyst en TanteLouise verdienden de titel!

  “Het project Vissershaven is een voorbeeld van een uitstekende samenwerking waarbij heel goed geluisterd is naar onder andere het marktzorgpanel. Belangrijke aspecten daarbij zijn de leefbaarheid en veiligheid die het project waarborgt bij de bewoners en familie”, zegt Glaser. Toch is de technische uitblinker mede-genomineerde Mopas. “Een uitstekend valdetectietool dat technisch goed in elkaar zit en mogelijkheid biedt tot uitbreiding.” Aldus de voorzitter.

  Opvallend en daarom noemenswaardig is de aanpak van Consyst en TanteLouise betreft wet- en regelgeving. In plaats van aanpassen naar maatstaven draaien zij het om: Een product geheel gericht op de wensen van de gebruiker en juist dát in te zetten om de wet- en regelgeving aan te passen op het product! “Heel sterk en mede doorslaggevend is de koploperspositie van TanteLouise in het plan ‘Waardigheid en Trots, liefdevolle zorg voor onze ouderen’ van het ministerie van VWS dat loopt onder leiding van staatssecretaris Van Rijn”, voegt Drost toe.

  Beide partijen zijn niet nieuw als het gaat om de Smart Homes Award. Waar Mopas ook behoorde tot een van de genomineerden, dong TanteLouise een aantal jaar geleden mee naar de titel. “Alhoewel het systeem misschien voort geborduurd is op bestaande innovaties,  Is het een complete oplossing welke breed gedragen wordt in de zorg”, vertelt de juryvoorzitter. “Maar één oplossing zou natuurlijk helemaal mooi zijn. De samenwerking tussen partijen, juichen we dan ook zeker toe.” Voegt Smits tot slot toe.